Rakkaudesta Rokokoohon

07.04.2021

Kaarevien linjojen sulokkuus, simpukka aihe, pastellisävyt, käsityötaito, elegantti muotokieli...

Listaa voisin jatkaa kaiketi loputtomiin. Listaa siitä, miksi rakastan rokokoota. Olen rakastanut ihan lapsesta asti. Muistan vielä kirkkaasti sen illan, kun tulimme kotiin Mummolasta ja avasin television. Sieltä tuli sattumalta niin pyörryttävän ihastuttava elokuva, jossa mielestäni kaikki oli täydellistä. Puvut, musiikki, ympäristö - Kaikki. Tuo elokuva oli Mozartin elämästä kertova Amadeus. Ja minä olin hullaantunut. Sittemmin olen katsonut tuon elokuvan useasti ja aina se on vaan yhtä ihana. 

Olen usein miettinyt, että jos saisin tavata vain yhden historian henkilön, minun kohdallani tuo olisi kaiketi Mozart. Olen rakastanut hänen musiikkiaan jo ihan pienestä pitäen ja tulen varmasti aina rakastamaan.

Joskus haluaisin päästä osallistumaan kunnon rokokoo tanssiaisiin, tai järjestää vaikka rokokoo henkistä Salonkia jossain aikaan sopivassa miljöössä. Salongit olivat tuolloin paikkoja, joissa vaihdettiin ajatuksia niin taiteesta kuin politiikastakin. Aikamatka tuollaiseen Salonkiin, jossa myös Mozart olisi paikalla, olisi kaiketi unelmieni täyttymys. 

Sitä Odotellessa!  

Luo kotisivut ilmaiseksi!