Ranskalainen Paviljonki

11.03.2021

Nyt kun on ollut pitkään (vuosia) elämässä sellainen tilanne, ettei ole matkustellut missään ulkomailla, on suorastaan pakahduttavaa ajatella niitä kaikkia matkoja, mitä on joskus nuoruudessa tullut tehtyä...Nuo matkat tuntuvat välillä nimittäin vain ihanalta unelta. 

Sitten sitä vaan yllättäen löytää lipaston laatikon pohjalta cd levyn täynnä kuvia noilta ihmeellisiltä matkoilta. Ja edelleen ne tuntuvat unelta tai rikkaan mielikuvituksen tuotteilta. 

Ranska on jostain syystä ollut itselleni aina jonkinlainen Unelmien maa. En kaiketi koskaan saisi tarpeekseni tuon maan koluamisesta ja ihastelemisesta. Siellä kun riittää Linnoja ja kauniita maisemia yllin kyllin. Yllä olevassa kuvassa on Versaillesin puutarhassa sijaitseva Ranskalainen paviljonki vuodelta 1750. Tuollaisenkin rakennustaiteellisen ihanuuden olemassa olon olin jo täysin ehtinyt unohtaa, kunnes tuo kauneus vyöryi yhtäkkiä lipaston laatikon pohjalta verkkokalvoilleni. 

Joskus vielä koittaa se aika, kun voi taas koluta muitakin kulmia kuin kotinurkkia ja lähimetsiä. Toivossa on hyvä ja myös varsin lohdullista elää. Tuosta Ranskalaisesta Paviljongista tuli minulle jonkinlainen Haaveiden Paviljonki. Ehkäpä vielä näen sen joskus. Kuka tietää, Ehkäpä. 

Ohessa myös muutama kuva samaiselta reissulta Versaillesista

Luo kotisivut ilmaiseksi!