Satumaisesta Siveltimestä

08.07.2021

Satumaisesta Siveltimestä on syntynyt joskus paljon teoksia. 

Joskus nuorempana olin todella kova maalaamaan tauluja. Eritoten niitä tuli maalattua opiskeluaikoina. Olen miettinyt, että tuo saattoi johtua siitä, että opiskellessa tuli kirjoitettua niin paljon esseitä ja muuta opiskeluihin liittyvää tekstiä, että maalaaminen toi siihen jonkinlaista vastapainoa. Yritin hakea joskus myös Turun Taideakatemiaan opiskelemaan, mutta en päässyt edes pääsykokeisiin. Maalaaminen onkin ehkäpä minulle sopivampi harrastuksena, kuin ammattina. Harrastamisessa kun on oma vapautensa, eikä siitä tarvitse ottaa mitään paineita.

Jostain syystä nuo kaikki nuoruuden aikaiset maalaukseni ovat eksyneet Kesäpaikallemme Torpalle. Siellä ne muistuttavat seinällä erilaisista muistoista ja elämänvaiheista. Ylläoleva Enekeliteos nimeltään Laupeuden lähettiläs (2004, öljy kankaalle) vartioi uniani edelleen seinältä. Olen jo hyvin tottunut siihen, että tuon Enkelin laupea katse saattelee minut  unten sinisille maille. 

Ylläolevan Odotus nimisen teoksen maalasin puolestaan vuonna 2007 raskaana ollessani. Metka asia on, että tuo ihminen jota silloin odotin, nukkuu nyt kyseisen maalauksen alla olevassa sängyssä (sänky kylläkin alkaa käydä hänelle jo pieneksi, vaikka jatkettava sänky onkin =). Siinä - jos missä - huomaa ajan kulun.

Alla oleva sangen romanttinen muotokuva Nuoresta Neidista puolestaan liittyy aikaan, jolloin kävin opiskeluihini liittyvällä opintomatkalla Ruotsissa. Tuolloin pääsimme vierailemaan pahoin rapistuneessa (silloin myös autiossa) Bogesundin Linnassa Tukholman lähettyvillä. Tuo sittemmin kunnostettu Linna teki minuun niin suuren vaikutuksen, että maalasin kyseisen teoksen retken jälkeen ja annoin sille nimeksi Bogesundin Neiti

Saatanpa joskus vielä tarttua sulkakynän sijaan siveltimeen ja tallentaa muistoja tai mielen kuvia kankaalle paperin sijasta.

Luo kotisivut ilmaiseksi!