Sininen Uni

06.06.2023

Uni on meille elintärkeää, sen tietävät varmasti kaikki. Mutta hyvä uni ei ole kuitenkaan itsestään selvyys

Nuorena omasin suorastaan loistavat unenlahjat. Saatoin nukkua miltei missä vaan ja erittäin sikeästi. Silloin en osannut edes ajatella, että tuo asia saattaisi muuttua iän myötä. Se kuitenkin muuttui. En edes muista enää, koska aloin kärsiä univaikeuksista, sillä siitä on jo todella monta vuotta aikaa. Omalla kohdallani esimerkiksi erityisherkkyys vaikuttaa paljon asiaan. Koska olen ääniherkkä, täytyy nukkumapaikan olla rauhallinen ja myös mahdollisimman hämärä. Mutta siltikin, vaikka nuo kaksi seikkaa olisivat kunnossa, en välttämättä saa nukuttua kunnolla. 

Vasta ihan viime vuosina olen oivaltanut, että minulla hyvä uni on pitkälti myös siitä paikasta ja rakennuksesta kiinni, missä nukun. Esimerkiksi Mummolani vintillä, harjakaton alla on tullut yleensä nukuttua erittäin hyvät unet. Myös wanhat, pienet punaiset Torpat toimivat usein hyvän unen paikkoina. 

Nyt olen jälleen onnekseni löytänyt sellaisen wanhan, pienen asunnon, jossa unet maistuvat. En tiedä miten paljon asiaan vaikutti seikka, että nimesin tuon paikan jo ennen sinne muuttamista Taivaallisen Rauhan Tyyssijaksi. Ja nyt olen saanut nauttia kauniita Sinisiä Unia, jotka ovat kyllä tulleet tosi tarpeeseen. Aina on siis toivoa -  myös Unien suhteen.

  

 

Luo kotisivut ilmaiseksi!