Satumaisesta Siveltimestä

Syntyneitä Teoksia 

Vallis Gratiae, 2015 - 2021

Kokeellinen Tempera maalaus pohjustamattomalle pellavakankaalle. 

Tämä teos on osa vielä kesken olevaa Teos sarjaa työnimellä Ikkunoita Toiseen Maailmaan. En tiedä koska sarja valmistuu ja tuleeko se olemaan koskaan missään muualla esillä kuin oman olohuoneen seinällä.

Tekniikkana Tempera tuli tutuksi käydessäni jonkin aikaa Ikonimaalauksessa. Ikonimaalaus kuitenkaan ei sopinut pikkutarkkuudessaan ja paljon sääntöjä sisältävänä minulle, mutta keksin käyttää tuota oivaa tekniikkaa luovasti omaan tyyliini sopivasti. Tekniikkana munatempera on todella nopeasti kuivuva ja siten ripeyttä vaativa. Tuo kiehtoi siinä mielessä, että on suoranainen vastakohta öljyvärimaalaukselle.  

Myöhemmin olen lisännyt teokseen kullan hohdetta Inka Goldin avulla.  

Bogesundin Neiti, 2003

Öljyväri kankaalle

Teos syntyi opiskeluaikanani vierailtuamme opintoretkellä Ruotsissa Bogesundin Linnassa. Linna oli tuolloin hyvin rapistuneessa kunnossa ja teki siksi minuun suuren vaikutuksen. Sittemmin kyseinen Linna on restauroitu täysin. Joskus jotkut paikat jäävät kummittelemaan mielensopukoihin niin, että niiden innoittamana syntyy piirrustuksia, tekstejä ja myös maalauksia. 

Laupeuden Lähettiläs, 2004

Öljyväri Kankaalle

Tämä teos syntyi opiskeluaikanani ja on selvästi saanut vaikutteita suuresti ihailemani Botticellin teoksista. Tuolloin taisin päättää maalata enkeleistä oman sarjansa, mutta toistaiseksi olen maalannut vain yhden Enkelimaalauksen tämän lisäksi. 

Tästä Laupeuden Enkelistä olen teettänyt Joulukortteja ja myös taidekortteja aikanaan. Ehkäpä niiden teettämisen aika tulee vielä joskus uudestaan ajankohtaiseksi.


Omakuva 1700-luvun asussa, 2006

Öljyväri pohjustetulle levylle

Kyseisen teoksen maalasin joskus Mestareiden jäljillä - maalauskurssilla Turun Työväenopistossa. Teos kuvastaa mielestäni hyvin sitä ristiriitaa, mikä minulla on ollut aina suhteessa aikaan. Olen kokenut ihan lapsesta asti, että olen syntynyt noin kaksisataa vuotta liian myöhään. Tässä muotokuvassa olenkin siinä omassa ajassani

Luo kotisivut ilmaiseksi!